Τι είναι τα Ποντιακά bar snacks; Θα μάθουμε σύντομα! Οι βραδιές με Έλληνες και ξένους guest chefs συνεχίζονται στη κουζίνα του street food εστιατορίου «Surfer Maya», στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά υποδέχεται την chef Αφροδίτη Γεωργιάδου.
Μοντέρνο twist στη Ποντιακή κουζίνα,
δια χειρός της Αφροδίτης Γεωργιάδου
Surfer Maya
Ακόμα κι αν δεν έχετε ανέβει στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες, αν ψάχνεστε με το φαγητό τότε, θα έχει πάρει το αυτί σας το όνομα «Surfer Maya». Η ιδιαίτερη εμφάνιση του, η ψαγμένη street food κουλτούρα του και οι μοναδικές γεύσεις του, καθιστούν το «Surfer Maya», ίσως, την καλύτερη επιλογή για φαγητό. Θα το βρεις σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια της Θεσσαλονίκης.
Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Μπουγατσάν» και του τρόπου που έχει διδάξει το «Estrella» στο brunch, η ομάδα του ετοίμασε νέες πρωτότυπες γεύσεις, μέσα από «πιάτα-τρέλες» που σκέφτηκαν. Τα οποία προκάλεσαν αίσθηση, από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν.
Το fast casual εστιατόριο έχει προτάσεις σε street food λογική, με τεχνικές, εκλεκτή πρώτη ύλη και μπόλικη χειροποίητη δουλειά
Συνδυάζοντας τη μεξικάνικη παράδοση με το χειροποίητο κρουασάν, προέκυψαν τα υβριδικά tacros, tacos δηλαδή δοσμένα σε σφολιάτα. Τα σάντουιτς τους φτιάχνονται σε προζυμένια ψωμιά και έχουν ψαγμένες γεμίσεις. Το burger τους γίνεται με dry aged μοσχαρίσιο κιμά. Έχουν και lobster roll σε βουτυράτο brioche με σπιτική horseradish mayo και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα σε ζύμη κρουασάν είναι must για επιδόρπιο, στο «Surfer Maya».
Μοντέρνα twist στη Ποντιακή κουζίνα
Το ανατρεπτικό street food εστιατόριο είχε ανακοινώσει (πριν καν ανοίξει) ότι θα φιλοξενεί σεφ, που θα δίνουν για μια ημέρα τον δικό τους χαρακτήρα στην κουζίνα του. Και το τήρησε διοργανώνοντας διάφορα τέτοια events.
Αυτή τη φορά (Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022) το «Surfer Maya» θα εντάξει για μία ημέρα στο menu του, υπέρ νόστιμα Ποντιακά bar snacks της Αφροδίτης Γεωργιάδου, από τη «Φάρμα Ραγιάν» στο Κιλκίς. Μια νέα και ταλαντούχα σεφ, που θα δώσει το δικό της μοντέρνο twist στην Ποντιακή κουζίνα.
Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Γεωργιάδου θα μας ετοιμάσει:
- Τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς), καπνιστό αυγό ορτυκιού και φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα)
- Μια σαλάτα με εποχιακές φύτρες, σιτάρι, μανάτ (ψητή κολοκύθα), φασκόμηλο και πρόβειο γιαούρτι.
- Στύπα (τουρσί) από ψητό λάχανο, πετιμέζι πιπεριάς και φασόλι στον ξυλόφουρνο.
- Αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκκο με πελίτια (βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα (κρέμα κεφίρ), γουλάχλια (λαζάνια) με τσιλγάνια (λίπος από αγριογούρουνο), σάλτσα από τρως (λυκίσκος).
* Τα προϊόντα (λαχανικά, κρέατα και τυροκομικά) θα προέρχονται από την «Φάρμα Ραγιάν».
Τα Ποντιακά bar snacks θα σερβιριστούν
την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 από ώρα 20:30
Καλεσμένος στο bar, με δύο έξτρα cocktails εμπνευσμένα από το menu της Αφροδίτης Γεωργιάδου, θα είναι ο Άρης Θεοδωρίδης (Bar Θερμαϊκός).