Τι θα λέγατε για μια βραδιά με Ποντιακό Καραόκε; Το Καραόκε αποτελεί μια μορφή διασκέδασης, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα όλο και πιο συχνά. Τόσο σε δημόσιους χώρους διασκέδασης, όσο και στα σπίτια.
Μία τηλεόραση ή ένας υπολογιστής, ένα μικρόφωνο, μπόλικα τραγούδια και καλή παρέα… είναι η συνταγή για μια πετυχημένη βραδιά καραόκε
Βραδιά με Ποντιακό καραόκε
Εάν λοιπόν σκέφτεστε να διοργανώσετε μία Ποντιακή βραδιά καραόκε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σημαντικό να ετοιμάσετε έναν κατάλογο (playlist) με τα Ποντιακά τραγούδια που θα θέλατε να παίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Έτσι ώστε να μην ψάχνετε τραγούδια την τελευταία στιγμή.
Εάν έχετε λογαριασμό στο Youtube, μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε δική σας καραόκε – playlist. Στην οποία θα αποθηκεύσετε τα Ποντιακά τραγούδια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
Δυσκολεύεστε να βρείτε τραγούδια; Κάνουμε την αρχή, με τα παρακάτω Ποντιακά video καραόκε που βρήκαμε στο Youtube. Ενδεικτικά:
- ΣΕΡΑΝΤΑ ΜΗΛΑ
- ΠΑΤΡΙΔΑ Μ’ ΑΡΑΕΥΩ ΣΕ
- ΣΟΝ ΘΕΟ ΕΦΤΑΓΩ ΤΑΜΑ
- Η ΜΑΝΑ ΕΝ ΚΡΥΟΝ ΝΕΡΟΝ
- ΑΔΑ ΣΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΑΓΑΠΩ
- Σ’ ΕΝΑ ΓΕΦΥΡΟΠΟΝ
Εμπλουτίστε λοιπόν την απαραίτητη playlist στο Youtube και καλέστε τους φίλους σας να τραγουδήσετε όλοι μαζί, σε μια βραδιά με Ποντιακό καραόκε. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ενθουσιαστούν και θα διασκεδάσουν. Εξάλλου όλοι ή σχεδόν όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν καλλιτέχνη… πόσο μάλιστα εάν αυτός είναι και Πόντιος 🙂
Τι είναι το Καραόκε
Το καραόκε είναι μια μορφή ψυχαγωγίας, κατά την οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να τραγουδήσει, με μικρόφωνο. Συνοδευόμενος από ηχογραφημένη μουσική και διαβάζοντας τους στίχους σε μία οθόνη προβολής. Οι στίχοι προβάλλονται συγχρονισμένοι με τη μουσική και «ανάβουν» τη στιγμή που θα πρέπει να τραγουδηθούν.
Το καραόκε εφευρέθηκε από τον Ιάπωνα Diasuke Inoue, πριν από 43 χρόνια. Ο Inoue έβγαλε στο εμπόριο την εφεύρεσή του, αλλά δεν ζήτησε πιστοποιητικό εφεύρεσης. Με αποτέλεσμα να μην έχει βγάλει ποτέ το παραμικρό κέρδος.
Η λέξη προέρχεται από το «kara» που σημαίνει «άδειο» και από την αρχή της λέξης «okesutora» που σημαίνει «ορχήστρα».