Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» της Τουρκίας, η Μεράλ Ακσενέρ, αποκάλυψε ότι η καταγωγή της είναι από τη Δράμα. Ενώ τόνισε ότι η οικογένεια έχει Ελληνικές ρίζες και πήγε στην Τουρκία από την Ελλάδα.
Η Μεράλ Ακσενέρ είναι επικεφαλής του «Καλού Κόμματος» στην Τουρκία
Από τη Δράμα σε Ξάνθη & Κομοτηνή
Η Μεράλ Ακσενέρ τόνισε ότι η οικογένειά της είχε μείνει στη Δράμα, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Ενώ η μετακόμισή της οικογένειας της, στην Τουρκία, έγινε από τη Δράμα.
Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, η Μεράλ Ακσενέρ έκανε αναφορά στις ρίζες της οικογένειας της, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό ΜΜΕ και αποκάλυψε ότι η καταγωγή της είναι από τη Δράμα.
«Η οικογένεια μου μετανάστευσε τρεις φορές. Από τη Δράμα δυο φορές προς την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Όπως και από τη Δράμα προς την Τουρκία. Η δική μας καταγωγή είναι από τη Δράμα. Μόνο οι ηλικιωμένοι είχαν μείνει. Οι υπόλοιποι ήταν φαντάροι»
Παρ’ όλα αυτά, η Μεράλ Ακσενέρ έχει ανοίξει πόλεμο με τον Ταγίπ Ερντογάν πάνω στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Τούρκος πρόεδρος. Σε ότι αφορά δε την Ελλάδα, η ηγέτης του «Καλού Κόμματος» είχε αμφισβητήσει την Ελληνική εθνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο.
Η Λύκαινα της Τουρκίας
Η Μεράλ Ακσενέρ είναι Τουρκάλα πολιτικός και γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1956, στη γειτονιά Γκιούντογντου του Ιζμίτ του Κοτζαελί.
Υπηρέτησε ως Υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου. Το 2016, ηγήθηκε της αντιπολίτευσης, μέσα στο «Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης» (MHP), εναντίον του ηγέτη Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο χώρο των Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, εκπονώντας διδακτορική διατριβή στην ιστορία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως λέκτορας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ, στο Πανεπιστήμιο του Κοτζαελί και το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, πριν μπει στην πολιτική.
Στις 25 Οκτωβρίου 2017 ίδρυσε το «Καλό Κόμμα», του οποίου είναι ηγέτιδα
Η Ακσενέρ έχει περιγραφεί ως ευσεβής Μουσουλμάνα, που προσεύχεται τακτικά και είναι γνωστή στους υποστηρικτές της ως «Ασένα», από την μυθική λύκαινα.
Για τη θρησκεία και την συνείδηση των Τούρκων, η ίδια είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια:
«Η θρησκεία λειτουργεί ως η νέα εθνική συνείδηση των Τούρκων και επηρεάζει τόσο την αντίληψη της τουρκικής κοινωνίας, την καθημερινότητα τους, όσο και την λειτουργία του κράτους»