Με Ποντιακά υποδέχθηκαν τον Γκαϊδατζή

Μοιραστείτε το

Με Ποντιακή λύρα και χορούς υποδέχθηκαν τον χάλκινο Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Πέτρο Γκαϊδατζή, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Θερμή υποδοχή για το «αετόπουλο»
που κατέκτησε τα ύδατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Το αετόπουλο

Ο Δημήτρης Πολατσίδης, από την Καστανούσσα Σερρών, συνήθιζε να αποκαλεί «αετόπουλο» τον εγγονό του Πέτρο. Χωρίς να γνωρίζει πως μια μέρα αυτό το αγόρι θα γινόταν όχι απλώς ένας πολύ καλός κωπηλάτης, αλλά χάλκινος Ολυμπιονίκης. Αντί όμως να «σκίζει» τους αιθέρες, σαν αετός «σκίζει» τα ύδατα.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής μαζί με τον συναθλητή του Αντώνη Παπακωνσταντίνου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην Κωπηλασία, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συγκινημένη η μητέρα του Πέτρου, Νατάσα Πολατσίδου, λέει χαρακτηριστικά:

«Ένα ταξίδι πολλών ετών έφτασε στο αποκορύφωμα. Για 10 χρόνια τα καλοκαίρια μας δεν σκεφτόμασταν διακοπές. Οι διακοπές μας ήταν τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα…»

Πέτρος Γκαϊδατζής


Η υποδοχή του Ολυμπιονίκη

Ένα μικρό Ποντιακό γλέντι στήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εν αναμονή της υποδοχής του χάλκινου Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Πέτρου Γκαϊδατζή.

Στην αίθουσα αφίξεων συγκεντρώθηκαν από νωρίς η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, προπονητές και συναθλητές του. Η πρόεδρος του «ΝΑΟΚΘ», μέλη της αυτοδιοίκησης του Δημου Καλαμαριάς, αλλά και απλός κόσμος.

Ήταν όλοι εκεί, για να υποδεχθούν τον χάλκινο Ολυμπιονίκη από την Καλαμαριά. Εκεί ήταν και ο παππούς του Πέτρου Γκαϊδατζή. O οποίος περίμενε κρατώντας την σημαία του Πόντου, για να υποδεχθεί και να σφιχταγκαλιάσει τον Ολυμπιονίκη εγγονό του.

Υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας
του τραγούδησαν το «Αητέντς επαραπέτανεν»

Φίλοι και συγγενείς δημιούργησαν έναν μεγάλο κύκλο χορού, μέσα στην αίθουσα αφίξεων του «Μακεδονία», περιμένοντας να υποδεχθούν τον 23χρονο κωπηλάτη μας.

Όταν ο Πέτρος Γκαϊδατζής πάτησε το πόδι του στην αίθουσα αφίξεων, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα, αγκαλιές και ανθοδέσμες. Ο Ολυμπιονίκης μας χάθηκε στις αγκαλιές της οικογένειας του και άλλων δικών του ανθρώπων.

«Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ όλους εκείνους που έχουν έρθει. Το να βλέπεις τόσους ανθρώπους να είναι εδώ, η αγάπη που παίρνω αυτή τη στιγμή είναι απίστευτη»

Δείτε αποσπάσματα από την υποδοχή, στα δύο video που θα βρείτε παρακάτω.


Πέτρος Γκαϊδατζής

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου 2000. Ξεκίνησε να ασχολείται με την κωπηλασία στα 13 του χρόνια και έκτοτε δεν τα παράτησε ποτέ.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών έχει καταφέρει να κερδίσει 3 φορές χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας το 2018, ενώ πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας.

Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο διπλό σκιφ για εφήβους και με περισσότερες από 10 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, είναι 8 φορές Εθνικός Πρωταθλητής της χώρας μας.

Ο Πέτρος Γκαϊδατζής είναι ένα από τα μοναδικά ταλέντα της Ελλάδας στην κωπηλασία με λαμπρό μέλλον, που παράλληλα με τον αθλητισμό σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στον ελεύθερο του χρόνο, ο Πέτρος Γκαϊδατζής μαθητεύει δίπλα στον μουσικό Μιχάλη Καλιοντζίδη, μαθαίνοντας Ποντιακή λύρα.

Όλα αυτά υποδεικνύουν έναν συγκροτημένο αθλητή με ήθος, που τιμάει τη πατρίδα και τις παραδόσεις της.

Συγχαρητήρια Πέτρο!!


Τσελίδης: Είμαι Έλληνας και περήφανος γι αυτό

Μοιραστείτε το