Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού ανακοίνωσε τη δημιουργία τμήματος παιδικής Ποντιακής απασχόλησης με τίτλο «Εργαστήρι του Πόντου», απευθυνόμενη στα μικρά παιδιά, με τη παρακάτω ανακοίνωση.
Δραστηριότητες για παιδιά, με Ποντιακό «χρώμα»
Η ανακοίνωση
Με μεγάλη χαρά, ενημερώνουμε και ανακοινώνουμε στους μικρούς φίλους της Ένωσης μας, αλλά και στους γονείς τους, την έναρξη του Τμήματος Παιδικής Ποντιακής Απασχόλησης «Εργαστήρι του Πόντου».
Το «Εργαστήρι του Πόντου», για παιδία 5 έως 12 ετών, θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 11:00-12:30 στην κεντρική αίθουσα της Ένωσης μας (Κιλικίας 51 στη Νίκαια).
Η συμμετοχή θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο για την συμμετοχή σας απαιτείται εγγραφή.
To «Εργαστήρι του Πόντου», μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες, που βέβαια όλες θα έχουν Ποντιακό «χρώμα»:
- Ζωγραφική
- Μουσική & Χορό
- Μαγειρική
- Χειροτεχνίες
Υπεύθυνοι Τμήματος: Γιώργος Τουρλακίδης – Χρυσούλα Ξαντινίδου
- Διεύθυνση: Κιλικίας 51 & Καισαρείας – Νίκαια Αττικής
Πληροφορίες – Εγγραφές
Σταθερό τηλέφωνο: 2104912045
Κινητό τηλέφωνο: 6907042401 (Θοδωρής Μακρίδης)
Email pontioink@yahoo.gr
Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού
Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού είναι από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα Σωματεία της Νίκαιας. Ιδρύθηκε το 1950, αλλά οι καταβολές της ξεκίνησαν από την προγενέστερη Ένωση Ποντίων Ν. Κοκκινιάς το 1923.
Το κτίριο της, γνωστό ως «Ποντιακή Στέγη», θεμελιώθηκε το 1953 και αποπερατώθηκε το 1958, από προσωπικές προσφορές και εργασίες των ένθερμων Ποντίων της περιοχής.
Bασικός της σκοπός είναι η διάσωση, διατήρηση και διάδοση της Ποντιακής ταυτότητας
Στα χρόνια λειτουργίας της, η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού υπήρξε το προπύργιο, ο ζεστός κοιτώνας, το λιμάνι και ο φάρος όλων των δυνοπαθούντων και εξωρισθέντων Ποντίων.
Στην αγκαλιά της γαλούχισε και άνδρωσε τους Ποντίους, διατηρώντας τα ήθη και έθιμα, τους Ποντιακούς χορούς και την Ποντιακή διάλεκτο, από τις αλησμόνητες πατρίδες. Στη πορεία της έως σήμερα, η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού παρουσιάζει αξιόλογη κοινωνική και πολιτιστική δράση.
Οι δραστηριότητες της είναι οι εξής:
- Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών
- Τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων
- Φιλανθρωπικό τμήμα
- Λαογραφικό και Μορφωτικό Τμήμα