Συνταγές με Χαψία
Τα Χαψία ήταν τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα. Ειδικά από τον Νοέμβριο έως και τις αρχές …
Τα Χαψία ήταν τα δημοφιλέστερα ψάρια στον Πόντο. Ένα είδος γαύρου που βρίσκεται σε αφθονία στην Μαύρη Θάλασσα. Ειδικά από τον Νοέμβριο έως και τις αρχές …
Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο για τις πρακτικές που διαφοροποιούν τα ζυμαρικά στη Ποντιακή διατροφή. Πως οι Πόντιοι κατάφερναν να αυξήσουν τον χρόνο διατήρησης των ζυμαρικών και …
Εάν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ένα λαχανικό ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου, αυτό θα ήταν σίγουρα η κολοκύθα. Στον Πόντο, από το καλοκαίρι κιόλας, …
Από τον Πόντο προέρχεται ένα μοντέλο διατροφής, που πρόσφερε μακροζωία και ποιότητα ζωής στους προγόνους μας. Η διατροφή αυτή προσφέρεται ως πρόταση ικανή να αντιπαρατεθεί στα …
Το «Χοσάφ» είναι ένα Ποντιακό παραδοσιακό επιδόρπιο – γλυκό, με υπέροχα αρώματα της πατρίδας. Η λέξη «Χοσάφ ή Χουσάφι» προέρχεται από τη Τουρκική λέξη «Hoşaf» που …
Τα «στύπα», το Ποντιακό τουρσί, είναι αναπόσπαστο κεφάλαιο της Ποντιακής κουζίνας και της διατροφής των Ποντίων. Τα συναντάμε σε όλες της περιοχές του Πόντου και τα …
Ποιος είπε ότι η αγαπημένη όλων πίτσα, είναι υπόθεση της Ιταλικής κουζίνας; Πρώτοι οι Έλληνες είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα στρογγυλό λεπτό ψωμί, για να …
Η Αφροδίτη Γεωργιάδου, βασισμένη σε αυθεντικά Ποντιακά προϊόντα, δημιουργεί τις δικές της συνταγές. Η νέα και ταλαντούχα σεφ του «Φάρμα Ραγιάν» στο Κιλκίς, σερβίρει υπέροχες γεύσεις …
Ένα από τα παραδοσιακά Ποντιακά γλυκά, που έφτιαχναν το φθινόπωρο. Δεν είναι γλυκό του κουταλιού, ούτε και μαρμελάδα. Είναι κάτι άλλο, κάτι μοναδικό! Στις μέρες μας, …
Τα «φελία» ή αλλιώς «φελοτήγανα» είναι οι αγαπημένες σε όλους αυγόφετες, οι οποίες παρασκευάζονται από φέτες ψωμιού και αυγά. Παρακάτω ακολουθεί συνταγή για να φτιάξετε και …
Η Ποντιακή κουζίνα δημιουργήθηκε για να κρατήσει ζωντανό έναν ολόκληρο λαό. Παρέμεινε ζωντανή γιατί ξεπέρασε τα όρια της γεύσης και διευρύνθηκε σε βίωμα πολιτιστικό. Η γαστρονομική …
Μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη πίτα, με πλούσια γέμιση από πατάτες – τυριά και σπιτική ζύμη. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε την αγαπημένη σκεπαστή πατατόπιτα, που …
Πράσινη σαλάτα με Ποντιακό, καπνιστό, «γαΐς τυρί» και γλυκόξινη σάλτσα. Η παρακάτω συνταγή, για αυτή τη σαλάτα, συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία, όπως γλυκό, δροσερό και καπνιστό. …